Touwhalsters

Wij maken de touwhalsters van 6 mm touw op bestelling, van mini-shetland tot extra (extra) full. Op verzoek kunnen wij aanpassingen maken zoals, bijvoorbeeld, een smallere neus of meer ruimte bij de kaak. Ook kun je kiezen uit 3 modellen. De Classic, Fiador en de Luxe.

Wij hebben altijd veel verschillende kleuren in ons assortiment. Kijk bij het menu kleuren voor de beschikbare kleuren. Voor het dichtknopen van het touwhalster kun je hier een uitleg vinden.

De touwhalsters worden door ons gemaakt met een overhand knoop of met een fiador knoop, onderaan bij de lus. Wat is nu eigenlijk het verschil?

Behalve dat het een kwestie van persoonlijke smaak is, is er geen verschil in gebruik. De overhand knoop is gemakkelijker te verstellen en raakt eigenlijk nooit meer los. De fiador knoop kan nog wel eens losser gaan zitten in de was.

Wil je zeker zijn van de juiste maat, meet dan de neus van je paard op. Voor uitleg kun je hier klikken.

De voordelen van een touwhalster zijn:
Ze zijn licht en daardoor voor je paard fijn te dragen. Het touw is soepel dus een touwhalster valt mooi om het hoofd van het paard. Het voordeel van een touwhalster is, dat vanwege het dunne oppervlak je een fijne communicatie krijgt. De druk die je op het halster kunt zetten is voor het paard zo precies, dat het voor hem duidelijker is wat er bedoeld wordt. Een stalhalster geeft druk op een groter oppervlak, hierdoor wordt de communicatie vertraagd. Touwhalsters zijn makkelijk mee te nemen, je stopt ze zo in je jaszak en als ze vuil zijn kunnen ze in de wasmachine gewassen worden.

Bedenk wel:
Het touw is ijzersterk, het breekt niet als een paard er mee blijft of gaat hangen, dus het touw kan gaan snijden. Laat het halster nooit om in de wei of in stal en zet hem er ook niet mee vast, ook niet in de trailer. Het gebruik van een touwhalster is voor eigen risico.

Waarschuwing! De leuke kleurtjes zijn heel verslavend!
Classic

De classic wordt geknoopt met een gewone knoop onderaan bij de lus, de zogenaamde overhand knoop.

8,50

                               
Fiador

Dit touwhalster wordt geknoopt met een fiador knoop onderaan bij de lus.

9,50

Luxe

Het luxe-model is afgewerkt met een stukje teugeltouw over de neus. Dit geeft een leuk effect, helemaal in combinatie met dezelfde kleur teugels. Kijk bij kleuren voor het beschikbare teugeltouw.

Luxe overhand: 10,50
Luxe fiador:      11,50Natural Hackamore

De natural hackamore is een touwhalster met een mecate eraan vast geknoopt. Deze set is zeer geschikt voor het freestyle rijden, daarbij is deze door de leadrope van +/- 3,5 meter die eraan vast zit ook te gebruiken bij grondwerk.

Uitleg over het bevestigen van een mecate aan een touwhalster kun je hier vinden.

Het touwhalster voor de natural hackamore wordt ruimer geknoopt om de mecate te kunnen bevestigen.

Setprijs touwhalster + mecate: 32,50
Mecate is ook los verkrijgbaar; zie teugels