Cross Rope Bridle

Als je paard goed luistert naar je been, zit en focus is het heerlijk om bitloos te rijden. Een touw(rij)halster is licht en comfortabel te dragen voor je paard.

Het verschil tussen de Cross Rope Bridle en het touwhalster is, dat de Cross Rope Bridle een zijdelingse werking heeft doordat de 2 losse lussen onderaan onafhankelijk kunnen bewegen. De lusjes worden bij elkaar gehouden door een ringetje. Hierdoor heb je met een Cross Rope Bridle meer een zijwaarts stuur dan met een touwhalster waarbij de teugels aan 1 lus zitten. Als je de linkerteugel opneemt, trek je het gekruiste gedeelte, onder de kaak, aan de rechterkant aan. Hierdoor voelt het paard druk op zijn rechterkaak, zal deze  voor die druk wijken en naar links gaan.

De Cross Rope Bridles worden gemaakt van hetzelfde 6 mm touw als de touwhalsters. Kijk bij kleuren voor de beschikbare kleuren.

                                               


                                                        
Het idee komt van Bianca van Marian. Kijk ook eens op haar site: www.boomloosrijden.nl

Let op! Bij het bestellen van een Cross Rope Bridle vragen wij de neusomtrek van je paard. Dit omdat het van belang is dat het halster  goed past en aansluit om het paardenhoofd.

Klik hier voor uitleg hierover.

Maat shet t/m extra full9,00


Cross Rope Bridle Luxe

Het luxe-model is afgewerkt met een stukje teugeltouw over de neus. Dit geeft een leuk effect, helemaal in combinatie met dezelfde kleur teugels. Kijk bij kleuren voor het beschikbare teugeltouw.

11,00